El petit da Vinci

Reg. 17.904 - CL I3 ALP

Un llibre de Maribel Alpiste
Il·lustracions de Miriam Colillas
MTM Editores, 2009 – 146 pàg.
Reg. 17.904 – CL I3 ALP
Més informació a la pàgina web del llibre (enllaç)

Maribel Alpiste García va néixer un 8 de juliol de 1959, a Barcelona.
Actualment viu en un petit i tranquil poble del Pirineu català.
Des de fa anys s’ha interessat per la psicologia i el comportament humà; a causa d’aquest interès s’ha abocat a l’estudi de la psicologia integrativa, l’estudi de les emocions, la intervenció terapèutica en processos de dol, la meditació, el creixement personal, l’estudi de les religions, i més concretament en la filosofia budista.
Investigadora nata i autodidacta s’ha dedicat des de l’adolescència a l’anàlisi i a la recerca de les respostes bàsiques de la vida i de la mort amb diferents mestres. I una de les seves preguntes sempre ha estat: què necessita l’ésser humà per ser feliç? I una senzilla resposta seria: estimar i ser estimat…
El mes de gener de 2003, l’autora i el seu fill de 5 anys sofreixen un atropellament quan creuaven un carrer de Barcelona. Això suposa una experiència clau en la comprensió d’altres pares que puguin viure la incertesa de saber si perdran o no un fill. A més, suposa la integració de tot allò que s’ha après.
A aquest procés de comprensió i posterior integració, s’afegeix un desig d’amor incondicional per a tots els nens i totes les famílies que es troben en un procés de malaltia crònica o terminal, i com fruit de tot el descrit sorgeix El petit da Vinci.

Miriam Colillas Manuel
Nascuda a Sant Joan de Vilatorrada, a la comarca del Bages, el 1975. És Diplomada en Educació social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Poc després d’acabar els estudis es trasllada al Pirineu on serà el seu lloc de residència fins a l’actualitat.
L’any 2002 viatja a Xile i és aleshores quan el dibuix i la il·lustració esdevenen quelcom més que un hobby autodidacte passant a convertir-se en una activitat professional. Des de llavors, ha col·laborat en nombrosos projectes de diferents empreses i entitats des de dins i fora de la comarca relacionats sobretot amb l’educació ambiental i la difusió del patrimoni. En destaca, també, les il·lustracions pel llibre de Pep Coll Mentre el món serà món de l’editorial Empúries juntament amb la Fundació Territori i Paisatge.
El petit da Vinci suposa per la il·lustradora, sense deixar de banda el traç infantil del conte, el retrobament d’un rerefons emotiu i alhora intimista de gran part de la seva trajectòria artística.
Actualment, treballa en l’obra col·lectiva Diari de dones de muntanya.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?