Solitud

Reg. 18.088 - N CAT

Un llibre de Víctor Català
Estudi preliminar amb propostes de treball i de comentaris de text a cura de Toni Sala
Edicions 62, 2008 – 399 pàg.
Reg. 18.088 – N CAT
Més informació a la pàgina web de l’autor (enllaç)

Apareguda per entregues a la revista Joventut l’any 1904 i 1905, Solitud va obtenir immediatament un gran èxit entre els lectors i va ser traduïda a diverses llengües. Passats cent anys des de la seva publicació, Solitud, una novel·la actual i colpidora, manté avui dia plenament la seva vigència.
Aquesta edició vol ser una eina per a professors i estudiants que els permeti un apropament literari a l’obra i a la seva època i fer, alhora, una lectura actual.
Considerada una de les obres mestres de la literatura catalana de tots els temps, Solitud narra el trajecte vital i espiritual d’una dona, la Mila, en l’àmbit rural. Contraposant la realitat de les valls amb l’idealisme de l’alta muntanya, la protagonista inicia un procés d’autoconeixement que la durà a trobar en la solitud la força per trencar amb les convencions del seu món quotidià. El drama de la Mila ens ajuda a entendre que estem sols al món, i per això mateix ens fa companyia i ens dóna coratge per continuar endavant, com fa ella, malgrat tot.

Estudi preliminar, propostes de treball i de comentaris de text a cura de Toni Sala, escriptor i professor d’ensenyament secundari, guanyador del Premi Nacional de Literatura 2005 per la seva obra Rodalies.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s