Sense terra

1554147535 - N AHM

Un llibre d’Omair Ahmad
Traducció d’Àngels Julià
Pagès Editors, 2008 – 127 pàg.
BIB-ID 1554147535 – N AHM
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Omair Ahmad és un dels joves escriptors de l’actual panorama indi. Rebé l’educació primària en escoles internacionals a l’Aràbia Saudita i a l’Índia. És llicenciat en política internacional per la Universitat Jawaharlal Nehru de Nova Delhi i per la Syracuse University de Nova York. Actualment s’encarrega de les qüestions legislatives del Parlament a Nova Delhi. La seva primera novel·la, Encounters (India Research Press, 2006), explica la infància i l’adolescència d’un noi jove en una ciutat del nord del subcontinent asiàtic, on ha d’aprendre a viure amb revoltes, aixecaments i disturbis, en un entorn on la política religiosa no acompanya. Sense terra és la seva primera novel·la que es publica a Europa.

«Hi ha una petita ciutat a la vall del Caixmir, situada al districte que els uns anomenen Anantnag i els altres Islamabad. L’aire és net i esmolat, arriba fresc de les muntanyes i hi ha el so perpetu de l’aigua que corre, petits rierols que flueixen per trobar-se amb un riu. Un dia que no era del tot estiu ni del tot tardor, una ombra d’un soldat va passar per la paret d’una casa deshabitada des de feia molts anys».
Sense terra és un conjunt de petites històries amb un lligam comú, la superació de la vida quotidiana en el rerefons rural de l’Índia moderna. Personatges que es veuen obligats a adaptar-se a un entorn totalment desconegut, personatges que sorprenen i ens fan descobrir emocions i sentiments, extrets a partir de l’experiència personal de l’autor. L’obra transmet la inquietud d’haver de començar de nou, sense saber si mai trobaràs el que has deixat enrere, però amb la ferma voluntat de sentir que pertanys a algun lloc.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s