Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Sobirà

1554059425 - CL 914 COL

Un llibre de Pep Coll
Pròleg de Ferran Rella
Fotografies de Ramon Baylina, Joan Blanco, Jep de Moner i Sergi Ricart
Il·lustracions de Sebastià Jordà i Ruiz
DeParís Edicions, 2010 – 175 pàg.
BIB-ID 1554059425 – CL 914 COL
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Conten que al principi del temps, Déu va fer el món llis i pla com el palmell de la mà. Aviat però, el va trobar massa monòton i va voler donar-hi una mica de varietat posant-hi muntanyes. Va omplir un sac de rocs i després de carregar-se’l a coll, va anar a fer un vol per l’esplanada d’aquell món nou de trinca. De tant en tant, quan es cansava de camí pla, treia una pedra del sac i la llençava al seu davant. Tot just tocar a terra, la pedra creixia i creixia fins a convertir-se en una muntanya. Va resultar que quan Déu passava justament pels Pirineus, el sac es va rebentar i tots els rocs van caure a terra. Vet aquí l’origen de les muntanyes pirinenques.

Aquest és un dels noranta-dos relats mítics i llegendaris que en Pep Coll recull en aquesta guia. L’autor proposa descobrir aquests indrets reals del Pallars Sobirà on, segons l’imaginari pallarès, han esdevingut fets extraordinaris.
Així doncs, tal i com diu en Pep Coll, us desitgem un «Bon viatge per la geografia fantàstica de cap a cap del Pallars Sobirà: des de l’infern de Collegats a la mina d’or de Clavera, des dels caçadors petrificats d’Espot al paradís perdut del riu de Santa Magdalena».

2 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s