Cims borrascosos

1554025161 - N BRO

Un llibre d’Emily Brontë
Traducció de Montserrat de Gispert
LaButxaca, 2008 – 392 p.
BIB-ID 1554025161 – N BRO
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Cims borrascosos, una de les grans novel·les del segle XIX anglès, narra la història d’amor tèrbola i apassionada entre Heathcliff i Catherine. Amargat i pertorbat per un passat que no és capaç d’oblidar, Heathcliff malviu per la seva set de venjança i provoca la infelicitat de tots els que l’envolten. L’obra presenta, en un ambient misteriós i tràgic, l’esclat d’una passió violenta, però buida de sensualitat. El clima de puritanisme i la ingenuïtat en la visió d’alguns personatges fan encara més remarcable la intel·ligent concepció de la narració, efectiva i potent, que ha fet que sigui considerada una de les millors novel·les de tots els temps.

Emily Brontë (Thornton, Yorkshire, 1818 – Haworth, Yorkshire, 1848) va ser la segona de les tres germanes Brontë, filles d’un pastor protestant, que van viure isolades a la casa sacerdotal de Haworth. El 1846 va publicar un llibre de versos amb el pseudònim Ellis Bell i l’any següent va aparèixer la seva única novel·la, Cims borrascosos.

3 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s