Anna Karènina

1554025189 - N TOL

Un llibre de Lev Tolstoi
Traducció d’Andreu Nin
Proa Editorial, 2005 – 877 p.
BIB-ID 1554025189 – N TOL
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Amb Anna Karènina, Tolstoi aconsegueix la màxima elaboració literària de la passió amorosa i reflecteix els seus dubtes davant d’una societat refinada però incapaç d’evolucionar. La novel·la descriu, amb gran penetració psicològica, la tràgica història d’una jove aristòcrata que, després de vuit anys de matrimoni, descobreix el seu veritable amor en un oficial de l’exèrcit.
Després de Guerra i pau, exaltació optimista de la fermesa moral, Tolstoi escriu Anna Karènina enmig d’una crisi espiritual que cristal·litzarà en un anarquisme d’arrel cristiana.
«Anna Karènina – va escriure Dostoievski – és una obra d’art absolutament perfecta. Hi ha una paraula humana encara no compresa per Europa que és molt necessària per als pobles d’Occident.»

Lev Tolstoi (1828-1910), escriptor rus de família noble. La seva participació a la Guerra de Crimea i un viatge a Europa el van portar a plantejar-se greus problemes morals i filosòfics i atacar la injustícia social. Va abocar molts esforços en la pedagogia i en la defensa de l’educació universal. D’entre la seva extensa i ambiciosa obra literària, hom destaca Guerra i pau, Anna Karènina i Resurrecció (1899). És considerat un dels grans mestres de la narrativa del segle XIX i de la literatura universal.

3 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s