L’home intranquil

1554149380 - N AMA

Un llibre de Kiko Amat
Columna Edicions, 2010 – 145 p.
BIB-ID 1554149380 – N AMA
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

A l’estiu tota cuca viu; menys una. N’hi ha una que no viu, a l’estiu, i passa les hores mossegant-se els punys i pregant perquè arribi l’apocalipsi termonuclear: el protagonista d’aquest llibre, Kiko Amat (que també n’és l’autor). Un neuròtic melancòlic, maníac, histèric i ictèric que agafem de sorpresa durant trenta-cinc dies d’estiu en família amb els patidors de la seva demència: la seva dona, Taronja, i el seu fill de deu mesos.
L’home intranquil gira entorn dels odis cecs i als amors abrandats d’un adult a mig fer, pare per sorpresa i misantrop vocacional, atrapat entre la resignació davant la seva imparable decadència física i la convicció absoluta que la raça humana va de mal en pitjor. A mig camí entre la crònica i la ficció, L’home intranquil ens presenta un protagonista indignat amb raó – com un Bill Hicks en banyador – que no pot evitar renegar dels pares perfectes, els turistes, la televisió, els guapos, l’estupidesa, la ignorància, la dreta, la música infecta i una llarga llista de coses que fereixen la seva racional irracionalitat. A ell s’enfronta la Taronja sarcàstica, que li ofereix àcidament les dosis de realitat i humiliació hilarant que tot psicòtic embogit necessita per no passar-se mitja vida a comissaria.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s