Novetats Maig 2011

Donem la benvinguda al bon temps amb un full de novetats que inclou 44 noves referències, que es desglossen de la següent manera: 11 novetats en la secció de coneixements, 6 novetats en la secció infantil i juvenil, 12 novetats en la secció de còmic i narrativa, 13 novetats en la secció de cinema i 2 novetats en la col·lecció local. Recordeu que podeu consultar ressenyes de cadascuna d’aquestes novetats a la pàgina web de la Biblioteca, que al seu torn ofereixen enllaços i vídeos per ampliar la informació. Tot plegat resulta possible mercès a la col·laboració de l’Ajuntament de Sort i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, que posen al vostre abast de manera gratuïta aquest lot de novetats (recordeu que fer-se el carnet de la biblioteca és molt fàcil i gratuït), amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa”.

Cal que destaquem títols com el complet Atles geològic que acaba d’editar l’Institut Geològic de Catalunya o també Ponte en forma en 9 semanas y media, que pot ser de l’interès dels practicants d’activitats esportives. D’altra banda, Patti Smith fa memòria de la seva relació personal amb el fotògraf Robert Mapplethorpe al llibre Éramos unos niños, i Clara Valverde ens parla de la fibromiàlgia, una malaltia sovint estigmatizada, a «Pues tienes buena cara».

En la secció infantil podeu gaudir de noves aventures de Tina Superbruixa i Tea Stilton, entre d’altres personatges, i com a novel·les destacades d’aquest mes esmentarem la Trilogia d’Escipió de Santiago Posteguillo, que ens remeten a l’època en què l’Imperi Romà es trobava al capdamunt de la seva trajectòria. Incorporem també títols destacats de la narrativa russa del XIX com ara Crim i càstig (Dostoievski) o Anna Karènina (Tolstoi) i altres títols clàssics com ara Cims borrascosos d’Emily Brontë o De part de la princesa morta de Kenizé Mourad.

Pel que fa a les pel·lícules, hem de destacar entre les novetats l’exitosa adaptació fílmica de Pa negre, a càrrec d’Agustí Villaronga. També hi ha novetats pel que fa a la comèdia espanyola, amb títols com ara Di que sí o El otro lado de la cama, i clàssics de la ciència-ficció (THX 1138, de George Lucas) i del cinema negre (El sueño eterno, de Howard Hawks, títol mític de la parella Humphrey Bogart-Lauren Bacall). El cinema independent es veu representat per títols com Caminar sobre las aguas, d’Eytan Fox, i Una casa de locos, de Cédric Klapisch, al mateix temps que ens continuen arribant nous episodis de Los Tudor, reconeguda sèrie televisiva ambientada durant el regnat d’Enric VIII.

Finalment, i com a novetats de la col·lecció local, aquest mes incorporem Dotze bitlles i un bitllots, darrer recull de relats de la Trobada d’Escriptors que organitza el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, amb autors com Pep Coll o Núria Perpinyà, i Manual per a organitzadors firals, publicació recent de l‘Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

Podeu consultar totes aquestes novetats al nou butlletí de novetats, recordant-vos de nou que clicant als enllaços +info accedireu a la ressenya completa del llibre o vídeo a la pàgina web de la Biblioteca Pública, que ja recull més de 2.400 entrades i actualització pràcticament diària. Al seu torn, la pàgina web SORT ACTUAL posa al vostre abast el dossier de premsa amb les notícies de Sort i municipi, amb un arxiu que ja arriba a les 3.600 notícies.

Com sempre, ens posem a la vostra disposició per atendre les consultes i suggerències que ens vulgueu fer arribar. Recordeu que el nostre horari d’obertura és de dilluns a divendres de 5 a 9 de la tarda i dimarts de 10 del matí a 2 del migdia, o també ens podeu fer arribar correus electrònics a la nostra bústia. Entre d’altres serveis, podeu gaudir de 6 títols de premsa diària, gairebé un centenar de revistes, connexió wi-fi gratuïta, accès a un fons bibliogràfic amb més de 10.000 referències entre llibres, vídeos i revistes i un llarg etcètera. Us esperem!!

Guia de Lectura – Novetats Maig 2011

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s