Novetats Juny 2011

Malgrat que el bon temps es resisteix a arribar, el mes de juny ja és aquí; aviat s’acabarà el col·legi, molts comencen a planificar les vacances  i d’altres es preparen pels mesos àlgids de la temporada turística. Si voleu aprofitar per llegir o mirar una pel·lícula, aquest mes posem a la vostra disposició un full amb 68 novetats, que es desglossen de la següent manera: 16 novetats a la secció de coneixements, 4 novetats a la secció infantil i juvenil, 17 novetats a la secció de narrativa (inclou poesia, còmic i teatre), 21 novetats a la secció de cinema i 10 novetats a la col·lecció local; recordeu que podeu consultar ressenyes completes de totes i cadascuna d’aquestes novetats a la pàgina web de la Biblioteca Pública de Sort.

Com sempre, aquesta oferta cultural és possible gràcies a l’esforç conjunt de l’Ajuntament de Sort i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Obra Social “la Caixa”. A més, en aquesta ocasió cal que destaquem la renovació del mobiliari de la Biblioteca Pública, amb una nova distribució del telecentre que millora les condicions de treball i de privacitat (recordeu que disposem de quatre ordinadors d’accès lliure connectats a Internet, a més de zona wi-fi) i amb un mobiliari específic de secció infantil adaptat a aquesta edat i que afegeix 4 nous punts de lectura i treball, de manera que la capacitat total de la Biblioteca Pública ascendeix ara a 24 punts de lectura i treball. Aquesta actuació ha estat possible gràcies a l’ajut econòmic atorgat per la Diputació de Lleida en el marc de la línia de renovació de biblioteques, amb el suport tècnic de la Central de Biblioteques de Lleida.

Tornant a les novetats, en el camp de coneixements, si esteu preparant les vacances com hem dit més amunt, podeu consultar la guia País Vasco, però si el que us fa falta és perdre uns quilets abans d’anar a la platja, res millor que consultar El método Dukan ilustrado. Pel que fa a la narrativa, esmentarem la innovació narrativa de l’obra L’any de la plaga, de Carles Pastor, que combina terror i ciència-ficció en la Barcelona d’avui dia, a més de títols destacats de nous autors europeus com ara Blanca com la neu, vermella com la sang, d’Alessandro D’Avenia, El club dels optimistes incorregibles, de Jean-Michel Guenassia, o Maldito karma, de David Safier (clicant als enllaços que trobareu a les ressenyes podeu, en alguns casos, veure tràilers o baixar-vos els primers capítols de l’obra).

Pel que fa al cinema, completen la primera temporada de la sèrie històrica Los Tudor amb els darrers cinc capítols, incorporem uns quants títols destacats del cinema de terror i fantasia (entre d’altres Frágiles, de Jaume Balagueró, Poltergeist, de Tobe Hooper, o El resplandor, d’Stanley Kubrick), o també de cinema romàntic, si us ve més de gust (El barbero de Siberia, de Nikita Mikhalkov, o El perro del hortelano, de Pilar Miró, en serien exemples). Si els títols del llistat de novetats no us són familiars, podeu veure els tràilers de les pel·lícules a les seves ressenyes.

I aquest mes la col·lecció local incorpora títols que poden ser d’interès pels esportistes, com és ara L’alta vall de Cardós, de Carles Gel, o Gran travesía de los Pirineos en bici, de Javier Sánchez-Beaskoetxea. A més, podeu reviure les Festes del Setge d’Olp amb la versió teatral d’El somni d’un Pallars lliure, a càrrec de Roser Tomàs, i gaudir de la darrera obra de Núria Garcia Quera, A dalt de la duna roja, que rebé el Premi Òmnium Cultural de Narracions de Viatges l’any 2008. Trobareu també força presència dels joves pallaresos al recull de treballs presentats en el marc de les III Jornades InvesJove de l’Alt Pirineu i Aran.

Podeu consultar tots aquests títols i molts més al nou butlletí de novetats, tot recordant-vos que clicant als enllaços +info de cadascuna de les referències accedireu a la ressenya completa del llibre o pel·lícula, amb continguts addicionals com enllaços que us portaran a la web de l’editor, des d’on podreu descarregar continguts o compartir-los a les xarxes socials. Amb aquestes, la pàgina web de la Biblioteca Pública recull ja més de 2.500 ressenyes de llibres i vídeos, amb actualització pràcticament diària. Al seu torn, la Biblioteca Pública us ofereix també el recull de premsa en línia SORT ACTUAL, amb un arxiu que ja arriba a les 3.700 notícies.

I també com sempre, ens posem a la vostra disposició per atendre les consultes i suggerències que ens vulgueu fer arribar a la nostra bústia de correu-e. Recordeu que el nostre horari d’obertura és de dilluns a divendres de 5 a 9 de la tarda, i també els dimarts de 10 del matí a 2 del migdia, i que si ens visiteu podeu gaudir, entre d’altres serveis, de mitja dotzena de títols de premsa diària, gairebé un centenar de revistes (cada dia quiosc virtual a la pàgina web amb les novetats), connexió wi-fi grauïta, accès a un fons bibliogràfic amb més de 10.500 referències, petició de fons a d’altres biblioteques amb el servei de préstec interbibliotecari i un llarg etcètera. Us hi esperem!

Guia de Lectura – Novetats Juny 2011

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s