L’home de Tor

1554028762 - CL 946.71 COM

Un llibre de Núria Comes i Pon
Pròleg de Pau Comes i Solé
Pagès Editors, 2010 – 179 pàg.
BIB-ID 1554028762 – CL 946.71 COM
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La insòlita història de Palanca i els copropietaris d’una muntanya capaç de provocar una tragèdia.
L’home de Tor és la crònica humana d’un dels racons més amagats del Pirineu, situat a l’extrem del Pallars Sobirà, just a la frontera amb França i Andorra. Amb una gran riquesa forestal i ramadera, Tor va ser una de les rutes d’evasió dels aliats que fugien de la França ocupada pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. També fou amagatall dels maquis i camí perfecte per als contrabandistes. En els darrers anys, però, el projecte d’obertura d’una estació d’esquí a la part alta dels seus boscos va crear un greu conflicte entre els pocs veïns del poble que acabà amb un enfrontament armat i amb la mort de tres persones, a més d’un procés judicial que encara cueja. La figura de Jordi Riba, Palanca, l’últim supervivent d’aquells hereus copropietaris de la muntanya de Tor, va emergir de seguida com un personatge singular capaç de fer front als contrabandistes andorrans, a la Guàrdia Civil o als altres hereus del poble per defensar el bosc i les pastures del seu ramat de cavalls.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s