Contraban de llum

1554152854 - P MAR

Un llibre de Maria-Mercè Marçal
A cura de Lluïsa Julià
Proa, 2010 – 160 pàg.
BIB-ID 1554152854 – P MAR
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Antologia poètica
«Durant molts anys – escriu Maria-Mercè Marçal el 1995 – he escrit només, o fonamentalment, poesia, i la poesia ha estat el meu esquelet intern, la meva manera de dir-me a mi mateixa, d’ordenar provisionalment amb la paraula el caos que l’imprevist desencadena…». Aquestes paraules assenyalen el diàleg indestriable entre vida i literatura que fa la poeta a través dels temes centrals dels poemaris Cau de llunes (1997), Bruixa de dol (1979), Sal oberta (1982), Terra de mai (1982), La germana, l’estrangera (1985) i Desglaç (1989), compresos a Llengua abolida (1973-1988) (1989), i del recull pòstum Raó del cos (2000). Tots ells estan representats en aquesta antologia, i la seva lectura mostra la força innovadora de la paraula poètica que converteix Maria-Mercè Marçal en un clàssic indiscutible de tota la lírica catalana.

Maria-Mercè Marçal (Ivars d’Urgell, 1952 – Barcelona, 1998). Llicenciada en Filologia Clàssica, va exercir la docència a Sant Boi de Llobregat i a Barcelona. Poeta, assagista i traductora, va ser cofundadora de l’editorial Llibres del Mall (1973-1989). Va traduir Colette, Yourcenar, Leonor Fini i, en col·laboració amb Monika Zgustova, Anna Akhmàtova i Marina Tsvetàieva. La seva novel·la La passió segons Renée Vivien va rebre el reconeixement unànime de crítica i públic.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s