Pau Casals, «I am a Catalan»

1554031632 - DVD 78 CAS

Fundació Lluís Carulla, 2011 – 47 min.
BIB-ID 1554031632 – DVD 78 CAS
Autoritzada a tots els públics
Més informació a la pàgina web del film (enllaç)

El DVD inclou:
+ Discurs íntegre de Pau Casals a les Nacions Unides (24.10.1971)
+ Fragments de la interpretació de l’Himne a les Nacions Unides
+ Clip de Pau Casals: El cant dels ocells
+ Documental Casals, una batuta per la pau, realitzat per Òrbita Produccions (2000)
+ Reportatge Concert homenatge Pau Casals, al Palau de la Música (14.09.2011) organitzat per la Fundació Pau Casals

La figura de Pau Casals ha estat mundialment lloada tant com a músic, en el seu triple vessant de viol·loncelista, director d’orquestra i compositor, com també com a home de pau. Les seves conviccions humanistes i la seva lluita en favor de la pau, la justícia i la llibertat al món van fer-lo mereixedor de la Medalla de la Pau de les Nacions Unides. L’acte d’entrega va tenir lloc el 24 d’octubre de 1971 a Nova York, en una vetllada presidida pel secretari general de les Nacions Unides, U-Thant.
Aquell dia, Pau Casals va estrenar també l’Himne a les Nacions Unides, encarregat per l’ONU. En acabar la interpretació, el mestre Casals va fer un discurs – en què pronuncia la cèlebre frase «I am a Catalan» – que va donar la volta al món i que mostrava Catalunya com un país de pau, un dels testimonis més impressionants de la seva dimensió humana. El DVD recull fragments de la interpretació de l’Himne a les Nacions Unides i el discurs complet de Pau Casals, la interpretació de El cant dels ocells i un reportatge del concert de commemoració al Palau de la Música coincidint amb el quarantè aniversari de l’acte, a més del documental Casals, una batuta per la pau, realitzat per Mateu Prats, guió de Mercè Llimona i producció de Marc Prats. Es tracta d’un recull biogràfic amb material d’arxiu de la trajectòria d’un català universal.

1 Comment

  1. Ens ferian falta en aquests moments uns quants Paus Casals, que anessin pel món sense complexos i donant la cara com a catalans. Ser català no és pas el mateix que sr espanyol per més que alguns no ho entenguin..Una abaraçada

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s