Cicle del Pallars

1554032163 - CL N BAR

Un llibre de Maria Barbal
La Magrana, 2002 – 446 pàg.
BIB-ID 1554032163 – CL N BAR
Més informació a la pàgina web de l’autora (enllaç)

Cicle del Pallars aplega les tres novel·les de Maria Barbal, Pedra de tartera, Mel i metzines i Càmfora, ambientades, en part o totalment, en el seu Pallars natal, l’àmbit geogràfic que emmarca la primera part de la seva obra.
L’element clau d’aquesta trilogia són els personatges, el seu procés de maduració, que els acosta a un punt de saviesa vital. Es tracta d’una narrativa on la llei patriarcal dels pobles del Pirineu és, tan sols, un punt de partida i el viatge a la ciutat amplia l’horitzó. La prosa hi és precisa, sòbria; la tendresa matisa l’estil depurat, essencial de l’autora, que ha esdevingut, sens dubte, una referència obligada de la novel·lística catalana actual.

2 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s