Pop lletrat

1554033739 - DVD 784

Realització de Pol Fuentes
Guió de Màrius Serra
Música de Cris Juanico, Feliu Ventura, Quim Vila, Sanjosex i Very Pomelo
Grup Enderrock, 2011 – 30 min.
BIB-ID 1554033739 – DVD 784 SER
Autoritzada a tots els públics
Més informació a la pàgina web del film (enllaç)

La cultura de masses té una relació difícil amb el llenguatge verbal. Moltes de les seves manifestacions abusen de la simplificació sintàctica, perverteixen el sentit de les paraules i es rabegen en el clixé. Per això molts lletraferits s’escandalitzen quan s’hi veuen exposats per tele, xarxa o ràdio. I és que el món audiovisual no s’ha caracteritzat mai per la sensibilitat lingüística, entesa com una voluntat d’elaboració estilística en registres més cultes o més col·loquials, tan plens de transgressions com calgui. De totes les modalitats de cultura de masses, la més influent des del punt de vista lingüístic és la cançó.
La segona dècada del segle XXI es presenta musicalment rica i variada, amb més «cançons d’ara» que mai. Però quin model de llengua segueixen els músics d’ara? Quina relació tenen amb les lletres que canten ara? Coneixen els recursos que ara tenen a l’abast per elaborar-les?

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s