Peix de gat

1554153600 - N TIÑ

Un llibre de Jordi Tiñena
Arola Editors, 2011 – 270 pàg.
BIB-ID 1554153600 – N TIÑ
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Tarragona, 20 de novembre de 1975. El mateix dia que s’anuncia la mort de Franco, el foc destrueix La Tereseta al varador del barri pescador del Serrallo. És el punt d’arrencada perquè compareguin un vell pescador estranyat als Mars del Nord, un mestre enamorat que escriu cartes que no enviarà, un cadàver que atraca al port, un falangista amb cinc dits del peu perduts a Leningrad i una dona vigilada per una Singer, entre molts altres. I un silenci de mots engabiats i dolors vells incapaços de contenir les ganes de viure. Veritats i mentides que volen com gavines en un cel de postguerra i s’entrellacen en una xarxa de renúncies i desitjos.
Escrita amb un llenguatge ric i viu de marcat accent mariner, Peix de gat és una història d’una gran humanitat.

Jordi Tiñena (Barcelona, 1955) és autor de les novel·les Mort a Menorca (1994), Un dia en la vida d’Ishak Butmic (Premi Ciutat d’Alzira 1994), Els vespres de don Magí Castellarnau (1995), La dona del grill (1996), El comediant de Perpinyà (1997), Dies a la ciutat (1999, Premi Pin i Soler 1998), L’ombra del coronel (2002) i El mercant (2005). Ha publicat també adaptacions de clàssics catalans com Tirant lo Blanc, Curial i Güelfa, El llibre de les dones i Lo somni, entre altres.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s