Història d’un cavall

1554037771 - JN TOL

Un llibre de Lleó Tolstoi
Traducció de Josep Navarro Costabella, revisada per Manuel de Seabra
Il·lustracions d’Andreu Alfaro
Edicions de La Magrana, 1994 – 92 pàg.
BIB-ID 1554037771 – JN TOL
Més informació a la pàgina web de l’autor (enllaç)

Lleó Tolstoi va néixer el 1828 al si d’una família noble. És considerat una de les màximes figures de la literatura russa i universal, amb una capacitat extraordinària per a la creació d’ambients i de caràcters, i per expressar les inquietuds que al llarg de la seva vida el turmentaren. Algunes de les seves obres més conegudes són: La infantesa (1852), L’adolescència (1854), La primera joventut (1857), Guerra i pau (1869), Anna Karenina (1874), La sonata a Kreutzer (1889) i L’amo i el criat.

Història d’un cavall és una bellíssima narració que té per protagonista un vell cavall, el qual ens narra la seva vida i les seves aventures, alhora que ens dóna la seva visió del món dels homes. Una petita obra mestra que ofereix molts nivells de lectura i de la qual s’ha dit que Tolstoi, per escriure-la, es convertí ell mateix en cavall.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s