Les Cobles del Peirot

1554038833 - CL 784.4 BLA

Un llibre de Mariu Feliu i Torroella i Albert Villaró i Boix
Dibuixos de Lau Feliu
Enregistrament sonor a càrrec d’Artur Blasco
IDAPA, 2012 – 102 pàg. + CD-Audio
BIB-ID 1554038833 – CL 784.4 BLA
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Cada poble crea els seus propis acudits i tòpics per referir-se als veïns i així hem anat etiquetant-nos uns i altres al llarg dels segles. Si busquèssim, però, els punts d’unió que existeixen entre les contrades i els potenciéssim, tot fugint dels particularismes, ens adonaríem de la quantitat d’aspectes coincidents que compartim i del valor que tenen les manifestacions conjuntes. En aquest sentit, és necessari posar de manifest la importància de les Cobles del Peirot com a única manifestació transversal dels Pirineus.
Les aventures del Peirot són, avui, més vives que mai, i aquí rau la seva singularitat. Les Cobles formen ja part del repertori habitual dels músics que toquen música tradicional pirinenca, i el seu esquema mètric és utilitzat per ampliar el nombre de cobles, que s’incorporen a les antigues per formar un corrent continu, un fil que uneix el passat amb el futur.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s