L’hivern del comissari Ricciardi

1554154195 - N DeG

Un llibre de Maurizio de Giovanni
Traducció d’Anna Casassas
La Campana, 2011 – 237 pàg.
BIB-ID 1554154195 – N DeG
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Entre la novel·la d’amor i la policíaca, L’hivern del comissari Ricciardi és un retrat quotidià de la vida napolitana dels anys trenta.
Una nit d’estrena es produeix un assassinat al Teatre de l’Òpera. La víctima és ni més ni menys que Arnaldo Vezzi, el tenor més gran després de Caruso i amic personal de Mussolini. Al voltant d’aquest mort estranya es mouran tot de personatges populars magistralment dibuixats: el secretari servil, la viuda humiliada, un capellà melòman, la modista geniüda… I, per sobre de tots, el tímid i solitari comissari Ricciardi.
Luigi Alfredo Ricciardi té el do de sentir les últimes paraules i veure els últims gestos dels morts el moment abans de morir. Però aquest do, que li dóna pistes i l’ajuda a resoldre els casos, també el condemna a viure en pròpia carn el dolor dels altres. El seu fidel ajudant, el sergent Maione, i la fidel i rondinaire tata Rosa són les úniques persones conscients de la immensa humanitat que s’amaga darrer d’aquest comissari taciturn. ¿O també se n’adona la veïna, la pulcra i discreta Enrica?
Llegint L’hivern del comissari Ricciardi, el lector passa les pàgines perseguint el possible assassí i anhelant el consol amorós del protagonista, però també respirant la vida d’aquell Nàpols.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s