Les veus del Pamano

1554042946 - CL N CAB

Un llibre de Jaume Cabré
Proa, 2009 – 622 pàg.
BIB-ID 1554042946 – CL N CAB
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La Tina, una mestra que treballa en una escola de Sort, fa unes fotografies d’un vell edifici escolar del poble de Torena que està a punt de ser enderrocat. Un simple gest: clic, i ja està. Pàgina a pàgina, el lector anirà descobrint les conseqüències d’aquest fet aparentment trivial i veurà com es desplega un ample fris de records i tergiversacions poblat per falangistes i maquis, on la misèria moral del franquisme conviu amb les heroïcitats i les covardies personals i col·lectives que van tenir lloc al Pirineu pallarès en acabar la Guerra Civil espanyola. A principis del segle XXI, els fets encara interpel·len uns personatges que, al cap de tant de temps, es proposen restituir la veritat.

Jaume Cabré (Barcelona, 1947) és autor de novel·les com La teranyina (1984), Fra Junoy o l’agonia dels sons (1984), Senyoria i L’ombra de l’eunuc (1996), de llibres de relats com Llibre de preludis i Viatge d’hivern (2000), i també de guions televisius o cinematogràfics. És membre de l’IEC i professor de la UdL. La seva obra ha estat traduïda a moltes llengües, amb gran èxit entre lectors d’arreu del món.

3 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s