El Pallars il·lumina Catalunya

1554045033 - CL 628.1 PAL

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, 2012 – 56 pàg.
BIB-ID 1554045033 – CL 628.1 PAL
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Arriba al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) l’exposició itinerant El Pallars il·lumina Catalunya, que explica de manera divulgativa el paper de les hidroelèctriques d’aquesta comarca en la industrialització de Catalunya i la transformació econòmica, social i paisatgística del territori. Una turbina Pelton, un regulador hidràulic, un transformador, un comptador portàtil, fusibles, una taula de despatx i una vella màquina d’escriure són algunes de les peces que s’hi poden veure, uns objectes que mostren el desenvolupament de la producció energètica des de principis del segle XX fins a l’actualitat i que van contribuir a fer que Catalunya es convertís en una de les principals zones industrialitzades d’Europa. L’exposició també posa en relleu el gran esforç humà de treballadors i emprenedors, sense els quals no s’hauria pogut tirar endavant el projecte i la construcció de les primeres centrals hidroelèctriques.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s