Grans esperances

1554159497 - I3 DIC

Un llibre de Charles Dickens
Adaptació de José María Pérez Zúñiga
Il·lustracions de Iassen Ghiuselev
Activitats d’Emilio Sales
Traducció de Ramon Masnou
Vicens Vives, 2012 – 222 pàg.
BIB-ID 1554159497 – I3 DIC
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La senyoreta Havisham, una dona excèntrica que viu reclosa en una mansió decadent, contracta l’orfe Pip perquè jugui amb la seva filla adoptiva, la freda i bella Estel·la. Malgrat el menyspreu amb què el tracta la noia, en Pip se n’enamora bojament i es proposa convertir-se en un cavaller educat i ric, digne de la seva estimada. Quan, uns anys després, aconsegueix disposar d’una fortuna considerable gràcies a un benefactor misteriós, en Pip es pensa que els seus somnis estan a punt de fer-se realitat i, malgrat que això li genera problemes de consciència, es distancia de la seva família perquè la considera massa humil. A Grans esperances (1861), Charles Dickens ens presenta una història meravellosa sobre la fi de la innocència i les il·lusions perdudes, sobre la perversitat i les aparences; però, per damunt de tot, l’autor britànic ens demostra que el secret de la felicitat no es troba ni en les riqueses ni en la posició social, sinó que s’amaga dins els cors generosos i desinteressats de les persones més senzilles.
Aquesta adaptació de l’obra mestra de Dickens reprodueix a la perfecció l’aire de suspens que caracteritza l’original, així com les seves inquietants escenes gòtiques i els seus hilarants episodis humorístics. El text ha estat magníficament il·lustrat per l’artista búlgar Iassen Ghiuselev i es complementa amb un apèndix d’activitats que contribueixen a mostrar els valors literaris i morals del llibre.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s