Teatre escollit

1554159758

Un llibre de Josep M. de Sagarra
Pròleg de Miquel Gibert
LaButxaca, 2012 – 446 pàg.
BIB-ID 1554159758 – T SAG
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Aquest volum aplega les quatre obres teatrals més significatives de Josep M. de Sagarra: La corona d’espines (1930), L’hostal de la Glòria (1931), El cafè de la Marina (1933) i La rambla de les floristes (1935). Són quatre títols que van obtenir un gran èxit en el moment de la seva estrena, que van portar la carrera teatral de l’autor al seu punt més àlgid i que s’han mantingut des d’aleshores com a obres imprescindibles en el repertori dramàtic català.
Com assenyala Miquel M. Gibert al pròleg del volum, les quatre peces «revelen un domini ampli i segur dels recursos i les possibilitats del poema dramàtic i de la comèdia» i «mostren una gran confiança de l’autor en l’eficàcia que tenien el poema dramàtic i la comèdia en vers entre un públic extens i fidel»; a més, cadascuna d’elles «introdueix una variació molt ben resolta en el poema dramàtic o en la comèdia en vers, cosa que fa que Sagarra aconsegueixi una gran rebuda dels espectadors en els quatre casos».

Josep Maria de Sagarra (1894-1961) va excel·lir com a poeta, com a novel·lista (All i salobre i Vida privada, totes dues publicades a LaButxaca) i com a dramaturg. El reconeixement popular li va venir sobretot per les obres teatrals que aplega aquest volum. Totes quatre destaquen per la qualitat artística i per la capacitat d’arribar a un públic ampli, una capacitat que han mantingut fins al present d’ençà dels temps de la seva estrena.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s