Qi Gong. Harmonia de cos, ment i esperit

1554150216

Un llibre de Neus Pintat Mateu
Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2009 – 98 pàg.
BIB-ID 1554150216 – 796.4 PIN
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Neus Pintat Mateu (el Masnou, 1944) és llicenciada en ciències químiques. Va cursar estudis de Medicina Tradicional Xinesa (MTX), i estudis i pràctica d’Acupuntura. També ha fet cursos de psicologia fonamental i de psicologia clínica de postgrau. Pel que fa a l’estudi del Qi Gong, s’hi va iniciar amb el mestre Dr. Gaspar García, i el va continuar amb els mestres Mantak Chia i Yves Requena.
Durant dotze anys ha exercit de professora de MTX a l’Escola d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Blanquerna (URL, Barcelona).
Actualment fa de professora de Qi Gong a la Universitat d’Estiu (URL), i es dedica a aprofundir les possibilitats que ofereix el Qi Gong terapèutic i espiritual per a la salut global de la persona.

Qi Gong. Harmonia del cos, ment i esperit conté els elements essencials del Qi Gong; un significat terapèutic i profund perquè la seva pràctica esdevingui un art de viure en l’harmonia de l’ésser.
Parteix del significat del plantejament holístic propi de la Medicina Tradicional Xinesa. El Qi Gong, branca de la MTX, significa literalment cultivar i exercitar el Qi (l’energia vital), i esdevé una via per potenciar la salut i la longevitat. Es pot practicar com un mitjà curatiu de dolències i malalties i també com a preventiu i estimulador de les defenses naturals pròpies de l’organisme, augmentant així la capacitat immunitària personal.
El llibre, a més d’explicar les característiques que conformen el Qi Gong, descriu els tipus de respiracions que s’empren en desenvolupar-lo i presenta exercicis dinàmics i d’interiorització.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s