Contes

1554151936

Un llibre de Jesús Moncada
Edicions 62, 2010 – 572 pàg.
BIB-ID 1554151936 – N MON
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Aquest volum inclou tota l’obra narrativa breu de Jesús Moncada, apareguda prèviament en tres reculls: Històries de la mà esquerra (premi Joan Santamaria 1971; edició definitiva, 1981), El Cafè de la Granota (1985) i Calaveres atònites (1999). La majoria de les narracions giren al voltant de la vida de la gent de Mequinensa – el poble natal de Moncada, a la Franja de Ponent -, abans que l’engolís el pantà de Riba-roja. Moncada aconsegueix rescatar el passat perdut gràcies a una imaginació poderosa, una llengua atenta a les inflexions del parlar de la seva terra i una sàvia dosificació de tendresa, humor i tremendisme. La lectura de Contes permet comprovar per què Jesús Moncada ha estat justament considerat com una de les veus fonamentals de la narrativa catalana contemporània.

Jesús Moncada (Mequinensa, 1941 – Barcelona, 2005) va publicar tres novel·les – Camí de sirga (premis Joan Crexells 1988, Ciutat de Barcelona 1989, Crítica Serra d’Or 1989 i Nacional de la Crítica 1989), La galeria de les estàtues (1992) i Estremida memòria (premis Joan Crexells 1997 i Crítica Serra d’Or 1998) -, un recull d’articles – Cabòries estivals i altres proses volanderes (2003) -, i els tres llibres de narracions recollits al volum Contes (2001), que ara presentem en edició de butxaca. Bona part d’aquestes obres han estat traduïdes a una vintena de llengües.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s