Beneïda terbolina

1554214738

Un llibre de Josep Mitjana Berdié
Pròleg de Concepció Canut
Pagès Editors, 2014 – 207 pàg.
BIB-ID 1554214738 – B 92 Mitjana
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Des dels Pirineus a la terra plana II
Si les condicions de vida no haguessin set tan dures, i la malaïda trebolina del port del Cantó més suportable, possiblement la despoblació no haurie estat tan ràpida i completa. La majoria de les persones originàries d’allà damunt hi ha tornat, sobretot a l’estiu, ara, amb diners i bons cotxes. Restauren i construeixen cases a l’estil indiano. Quan es parle amb ells recordant temps passats, sempre van a parar a la mateixa conclusió:
– Ben rucs que vàrom ser de no haver marxat més aviat! Quants patiments que ens hauríem estalviat!
Beneïda terbolina, causa directa de l’abandó d’aguelles valls i de la fugida d’uns terrenys tan feréstecs i salvatges! (pàg. 12)

Josep Mitjana Berdié (Biscarbó, Valls d’Aguilar, 1941). Obtingué el títol d’enginyer tècnic agrícola el 1963. Desenvolupà la seva vida professional en tres empreses del sector químic: de 1963 a 1966 a S.A. Cros de Barcelona; de 1966 a 1975 a una filial francesa de Rhône Poulenc, i des d’aquesta última data fins a la jubilació a la nord-americana E.I. Dupont de Nemours. És autor de diverses publicacions de tècnica fructícola: Guía práctica de tratamientos, peral y manzano (1969), Guía práctica del melocotonero (1986), Herbicidas, guía práctica en frutales y hortalizas (1978), Frutus, manual de reconeixement d’alteracions en la fruita de llavor en post collita (2004) i de l’obra de creació Maleïda terbolina (2012).

Un pensament sobre “Beneïda terbolina

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s