Beneïda terbolina

1554214738

Un llibre de Josep Mitjana Berdié
Pròleg de Concepció Canut
Pagès Editors, 2014 – 207 pàg.
BIB-ID 1554214738 – B 92 Mitjana
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Des dels Pirineus a la terra plana II
Si les condicions de vida no haguessin set tan dures, i la malaïda trebolina del port del Cantó més suportable, possiblement la despoblació no haurie estat tan ràpida i completa. La majoria de les persones originàries d’allà damunt hi ha tornat, sobretot a l’estiu, ara, amb diners i bons cotxes. Restauren i construeixen cases a l’estil indiano. Quan es parle amb ells recordant temps passats, sempre van a parar a la mateixa conclusió:
– Ben rucs que vàrom ser de no haver marxat més aviat! Quants patiments que ens hauríem estalviat!
Beneïda terbolina, causa directa de l’abandó d’aguelles valls i de la fugida d’uns terrenys tan feréstecs i salvatges! (pàg. 12)

Josep Mitjana Berdié (Biscarbó, Valls d’Aguilar, 1941). Obtingué el títol d’enginyer tècnic agrícola el 1963. Desenvolupà la seva vida professional en tres empreses del sector químic: de 1963 a 1966 a S.A. Cros de Barcelona; de 1966 a 1975 a una filial francesa de Rhône Poulenc, i des d’aquesta última data fins a la jubilació a la nord-americana E.I. Dupont de Nemours. És autor de diverses publicacions de tècnica fructícola: Guía práctica de tratamientos, peral y manzano (1969), Guía práctica del melocotonero (1986), Herbicidas, guía práctica en frutales y hortalizas (1978), Frutus, manual de reconeixement d’alteracions en la fruita de llavor en post collita (2004) i de l’obra de creació Maleïda terbolina (2012).

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s