Pirineu : cançons de vetllades vora el foc

1554157543

Amb Artur Blasco, veu, i Yannick Lopes, guitarra
Fundació Privada Artur Blasco, 2013 – 58 pàg. + CD-Audio
BIB-ID 1554157543 – CL 784 BLA
Més informació a la pàgina web de l’Ajuntament de Sort (enllaç)

L’incombustible Artur Blasco segueix estudiant, divulgant i prestigiant el cançoner tradicional de muntanya. Un dels seus darrers projectes és Pirineu: cançons de vetllades vora el foc, un llibre + CD que recull dotze cançons de les que ha recollit a l’obra A peu pels camins del cançoner, arranjades i acompanyades a la guitarra pel guitarrista parisenc Yannick Lopes, amb peces com Els tres dallaires, Adéu, vila de Ripoll o Les tres ninetes.
Artur Blasco explica l’origen del projecte: «Una nit d’agost del 2011, a Arsèguel, a la sobretaula d’un dels sopars musicals de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, en Yannick Lopes, després de tocar una Vira, va deixar l’acordió al banc, el va tancar amb parsimònia i es va aixecar de la taula. Al cap d’una estona va comparèixer amb una guitarra i va preguntar a l’Artur Blasco si coneixia la cançó tradicional catalana que es disposava a tocar. Al segon o tercer compàs l’Artur va començar a mig cantar-la i per l’expressió d’en Yannick es va veure que aquella intervenció el complaïa…»

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s