Mecanoscrit del segon origen

1554158858

Un llibre de Manuel de Pedrolo
Estudi preliminar, propostes de treball i de comentaris de text a cura de Carme Ballús
EducaAula62, 2012 – 255 pàg.
BIB-ID 1554158858 – N PED
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La primera edició de la novel·la Mecanoscrit del segon origen es va publicar el 1974. De seguida va esdevenir una novel·la de referència, recomanada tant als instituts com entre els joves. I ha estat, fins ara, l’obra més llegida del seu autor, Manuel de Pedrolo. El 1996, quan ja duia quaranta-cinc edicions, Carme Ballús en preparà una nova edició en la col·lecció El Cangur d’Edicions 62, amb la qual es pretenia posar a l’abast de tots els públics un seguit de propostes i entreteniments per llegir millor el Mecanoscrit.
Composta de cinc capítols – els Quaderns – d’una extensió molt semblant, és a les tres pàgines finals on el lector pot copsar el veritable sentit de l’obra. Esl protagonistes de la novel·la, l’Alba i en Dídac, viuen un seguit d’aventures en un món pràcticament destruït. Són ells, els precursors de la civilització actual?
La present edició, amb un estudi introductori, comentaris de text i propostes de treball diverses preparats de nou per Carme Ballús, professora de llengua catalana a l’IES Antoni Cumella de Granollers, s’adreça sobretot als estudiants de secundària.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s