Un viatge a l’harmonia

Presentació dels llibres de la trilogia Un viatge a l’harmonia
Uluru (1a part) / Refugi (2a part)
a càrrec d’Eva González Colomer, autora

Dissabte 28 de novembre a les 6 de la tarda
a la Biblioteca Pública de Sort
Av. Diputació, 20 – Tel. 973 621 066
www.bibliosort.cat

Acte organitzat amb motiu de la commemoració del
Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

uluru-llibreUluru

L’Anna, una dona de mitjana edat, du una vida que l’ofega. De sobte decideix marxar lluny de tot i de tothom, i es dirigeix a Austràlia durant dos mesos. Allà els paisatges se li presenten frescos, paradisíacs, gairebé onírics… però les pors, els dubtes i les incerteseses l’impedeixen trobar la pau interior i vèncer la solitud.
Un bon dia, fent de turista a Sydney, es fixa en la presència d’aborígens australians a la ciutat. De cop i volta, trobar-los s’acaba convertint en el principal objectiu del seu viatge. Quan finalment ho aconsegueix, s’inici una intensa relació amb tots ells, que acabarà conduint la protagonista a viure uns dies al seu poblat, instal·lat a la muntanya sagrada d’Uluru. Una estada en què uns i altres es faran de mestres, i en la qual l’Anna es prepararà pel seu imminent retorn a Catalunya.

refugi-llibreRefugi

L’Anna, una dona d’uns cinquanta anys, retorna a Girona després d’una intensa estada a Austràlia en què ha conviscut durant uns dies amb els koori, els aborígens australians que habiten a la muntanya sagrada d’Uluru. Contra tot pronòstic, l’Anna es troba a Girona amb un munt de problemes per resoldre: un divorci, una casa que ha estat desamoblada pel seu exmarit, un càncer de cèrvix que la condueix al quiròfan moltes vegades, una feina que l’estressa i no la deixa viure, uns fills que encara la necessiten, i una hipoteca que la manté amb l’aigua fins al coll. Finalment, un dia decideix trencar amb tot i mudar-se. Sense diners, sense lligams, sense feina… l’Anna inicia un nou rumb en la seva vida que la condueix als Pirineus catalans.

L’autora

eva-gonzalezEva González Colomer (Sant Feliu de Guíxols, 1952) es dedica a la naturopatia, a la medicina xinesa, a l’acupuntura i a la psicologia. És terapeuta i té consulta a Girona, a Lleida i al País Basc. Recentment ha creat les escoles Uluru Australian Academy, per a formació de terapeutes professionals, i HM, per al creixement personal.
És una viatgera incansable. Ha viatjat a l’Índia, Brasil, Argentina, Egipte… però és Austràlia i els seus paratges naturals el que l’ha marcada. Com a escriptora, assegura escriure des de la infantesa: «Quan els relats havien complert el seu objectiu, els llençava», deia ella.
És autora de Neu al sol (Curbet, 2006) i d’Uluru (2010 i reeditat el 2015).

Organitza: Ajuntament de Sort
Amb el suport de l’Institut Català de les Dones

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s