El mirall del Ventolau

1554195668

Un llibre de Josep de Moner
Pagès Editors, 2015 – 190 pàg.
BIB-ID 1554195668 – CL N MON
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

El pic del Ventolau, una muntanya de prop de tres mil metres d’altitud, al Pirineu, a les Valls d’Àneu, és una referència geogràfica de la novel·la, però també un mirall psicològic on el Miquel no es vol veure reflectit. El nostre protagonista és un català que ronda la quarentena, descendent d’una nissaga gitana barcelonina per part paterna i una altra de pallaresos benestants per part materna. Viu feliç a Chicago quan neix el seu fill i en aquest moment decideix deixar-li com a herència unes narracions orals i uns escrits en què, quan sigui gran, podrà descobrir els seus orígens paterns. I aquí entra en la història el Paral·lel durant la Primera Guerra Mundial, el paper de les mules durant la Guerra Civil i la fira de Salàs, tot passant per l’evolució del Poblenou de Barcelona.
Els nostres orígens ens marquen la vida? Els amors són controlables o són fruit de la casualitat? Les nostres vides són un mirall que reflecteix el nostre passat? El temps cura les coses, o és la distància més llarga?

Josep de Moner va néixer a Olp (Pallars Sobirà). Llicenciat en Ciències de la Informació, ha treballat al Diario de Barcelona i a El Periódico de Catalunya. Després de passar per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, publica ara la seva primera novel·la: El mirall del Ventolau. El Pallars, les identitats, la poesia, l’amor, el sexe, la música, el modernisme, les mules, els cherokees i el teatre són els eixos que la vertebren. I justament el teatre, els darrers vuit anys, ha marcat la seva vida, especialment com a productor i actor de El Setge d’Olp, una realització teatral sobre el comte Hug Roger III del Pallars. Diu que els seus referents són Cabré, Auster i Txékhov, unes influències que El mirall del Ventolau traspua.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s