General Moragues, el diable de les Guilleries

1554156823

Un llibre d’Àlex Barnils
Clipmèdia Edicions, 2014 – 146 pàg.
BIB-ID 1554156823 – 929 Moragues
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

El general Josep Moragues (1669-1715), fill d’una família de pagesos benestants de les Guilleries, emprèn la seva carrera militar al costat dels fusellers de muntanya contra les insistents invasions franceses de Catalunya, en el context de la guerra dels Nou Anys. A començaments del segle XVIII, el Principat es veu involucrat en un altre conflicte d’abast europeu, la guerra de Successió espanyola, que esclata quan un francès, Felip de Borbó, és designat com a nou rei a la península en expirar Carles II d’Àustria sense descendència. Moragues, que després de la mort del seu pare ha passat a heretar les propietats familiars i s’ha casat amb Cecília, filla de la noblesa rural, es veu obligat a acceptar un monarca que considera enemic. Fins que decideix rebel·lar-se. A partir d’aquest moment pren un gran protagonisme en la lluita contra el Borbó i ascendeix a general de batalla al servei dels Àustries, dinastia que s’imposa a Catalunya.
Després d’uns anys al capdavant de la fortalesa de Castellciutat, al nord del país, i com a resultat d’una sèrie de traïcions que van des de l’àmbit més global fins al més personal, comença per a ell una ferotge resistència militar paral·lela a la que porta a terme el Principat.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s