El somriure de Mandela

1554157129

Un llibre de John Carlin
Traducció de Xavier Pàmies
Edicions La Campana, 2013 – 214 pàg.
BIB-ID 1554157129 – B 92 MAN
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Combatent per la llibertat i estadista a parts iguals, Nelson Mandela ha dominat l’escena mundial durant les tres últimes dècades, i ha deixat un llegat que el situa en el panteó dels dirigents més exemplars de la història.
Com a corresponsal estranger a Sud-àfrica, el periodista John Carlin va tenir un accès privilegiat a Mandela durant els anys posteriors a l’apartheid, en què Mandela es va enfrontar als reptes més formidables de la seva vida i va atènyer els seus triomfs més grans. Carlin va ser-ne testimoni directe, des de la seva excarceració després de vint-i-set anys de presó fins al seu accés a la presidència d’un país convuls.
A partir de les seves converses en exclusiva amb Mandela i d’incomptables entrevistes amb persones que van estar a prop seu, Carlin ha construït el retrat d’un home que no ha sigut ni un sant ni un superhome. Les transcendentals victòries polítiques de Mandela van tenir el preu d’una gran infelicitat i decepció personals.
El somriure de Mandela ofereix una visió íntima d’una de les figures més prominents i més notables de la nostra època.
John Carlin escriu sobre Sud-àfrica des de l’any 1989, i el seu llibre El factor humà constitueix la base de la pel·lícula Invictus.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s