El mirall del Ventolau

1554193606

Un llibre de Josep de Moner
Pagès Editors, 2015 – 190 pàg.
BIB-ID 1554193606 – N MON
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

El pic del Ventolau, una muntanya de prop de tres mil metres d’altitud, al Pirineu, a les Valls d’Àneu, és una referència geogràfica de la novel·la, però també un miral psicològic on el Miquel no es vol veure reflectit. El nostre protagonista és un català que ronda la quarentena, descendent d’una nissaga gitana barcelonina per part paterna i una altra de pallaresos benestants per part materna. Viu feliç a Chicago quan neix el seu fill i en aquest moment decideix deixar-li com a herència unes narracions orals i uns escrits en què, quan sigui gran, podrà descobrir els seus orígens paterns. I aquí entra en la història el Paral·lel durant la Primera Guerra Mundial, el paper de les mules durant la Guerra Civil i la fira de Salàs, tot passant per l’evolució del Poblenou de Barcelona.
Els nostres orígens ens marquen la vida? Els amors són controlables o són fruit de la casualitat? Les nostres vides són un mirall que reflecteix el nostre passat? El temps cura les coses, o és la distància més llarga?

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s