El patrimoni sincer

1554192157

Un llibre d’Andrés Sánchez del Pozo
Pròleg de Ferran Rella
Consell Cultural de les Valls d’Àneu, 2015 – 93 pàg.
BIB-ID 1554192157 – CL 7.033.4 SAN
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

El llibre consisteix en l’estudi comparatiu, històric, constructiu i evolutiu de tretze esglésies romàniques (tres de les quals ja desaparegudes) de les Valls d’Àneu, totes dins del municipi d’Alt Àneu. Aquestes construccions són l’exemple material de la riquesa arquitectònica que tenim al nord de Catalunya, i que és oblidada en molts casos. Constitueixen, sens dubte, un dels patrimonis més sincers.
Aquestes esglésies són: Sant Lliser, Sant Pere i Santa Eulàlia d’Alós d’Isil; la Mare de Déu de les Neus i Sant Serni d’Àrreu; Sant Martí de Borén; Sant Llorenç d’Isavarre; Sant Joan d’Isil; Sant Pere de l’Abadia, la Mare de Déu de Bellero i Sant Just i Sant Pastor de Son; Sant Pere de Sorpe i Sant Andreu de València d’Àneu, construïdes entre el començament del segle XI i finals del segle XII.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s