50 anys d’història de la SAM (1964-2014)

1554192067

Un llibre de Joan Castell i Comes
Societat Amics de la Muntanya, 2015 – 255 pàg.
BIB-ID 1554192067 – 796.5(467.1) CAS
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Escriure un llibre sobre els cinquanta anys de vida d’una entitat és una tasca gens fàcil, però si, a més, aquesta entitat té la vitalitat que ha tingut la SAM, les dificultats augmenten considerablement.
La SAM és una entitat que malgrat que el seu àmbit fundacional hagi estat l’esportiu i dedicat al món de l’excursionisme en les diferents modalitats, des dels inicis va incorporar un vessant cultural i social.
Com veurem al llarg d’aquest llibre, la vida social i cultural de la ciutat de Tremp i de la comarca dels darrers cinquanta anys no es poden entendre sense conèixer el protagonisme i la història d’aquesta entitat, dels presidents i de les juntes que la van dirigir i de tots els seus socis i col·laboradors. Aquest llibre pretén ser un homenatge a tots ells.
La nostra intenció no és fer només un recull de les sortides, aplecs, diades, actes culturals, exposicions, campanyes, conferències, projeccions, concursos, etc., que s’han dut a terme al llarg dels anys, sinó fer conèixer els protagonistes i, quan sigui possible, els motius que els van abocar cap a aquesta vocació social i cultural.
Per a tal fi utilitzarem la documentació existent a l’arxiu de la SAM (butlletins, documents, correspondència, cartells, imatges, publicacions i un llarg etcètera) i les entrevistes amb persones que hagin volgut deixar el seu testimoni. En cap cas serà una novel·la creada per l’autor d’aquest llibre.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s