L’actualitat del món rural

1554191743

Direcció de la publicació: Ignasi Aldomà i Buixadé
Fundació del Món Rural, 2015 – 106 pàg.
BIB-ID 1554191743 – 316(467.1) ACT
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Els anys de la gran crisi a la Catalunya rural (2008-2015)
El 2009, la Fundació del Món Rural va editar l’Atles de la nova ruralitat, un encàrrec realitzat pel Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida que s’ha convertit amb els anys en una eina de consulta obligada per als qui des del sector agrari, des del món de l’ensenyament i des dels més diversos àmbits professionals estan interessats en les àrees rurals. Amb el pas dels anys la informació i la reflexió editada en suport paper i digital s’ha anat quedant endarrerida i requereix una actualització. Algunes estadístiques agràries, com ara les referències al cens agrari del 1999, han quedat sensiblement envellides i els canvis econòmics i socials que es viuen a partir del 2008 obliguen a una nova reflexió. Per això es proposa aquest treball sobre L’actualitat del món rural.
Tot avançant en el plantejament anterior, el treball que segueix es proposa una actualització dels mapes, els gràfics i els comentaris de l’Atles de la nova ruralitat, de manera que pugui ser incorporada a l’edició digital del document que es pot consultar a través d’Internet. Al mateix temps, es fa una presentació dels nous documents que mantenen un sentit i una relació entre ells i que configuren un document més general amb les pròpies conclusions finals. En cap moment el treball es planteja com una actualització general de l’Atles, que requeriria un treball força extens i complex, sinó com una selecció dels aspectes més remarcables.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s