El mètode SENDIF

1554191590

Un llibre de Xavier Basora i Agustí A. Andrés
Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, 2015 – 15 pàg.
BIB-ID 1554191590 – 796.5 BAS
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Criteris per determinar el grau de dificultat dels itineraris a peu – Guia per a informadors turístics i tècnics de senderisme
La Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran és un grup de treball destinat a promoure la participació, el debat i l’intercanvi de coneixements entre els agents públics i privats implicats en la projecció d’aquest territori com a destinació de senderisme. La coordinació d’aquest grup va a càrrec de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), un organisme públic adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
En el marc d’aquesta Taula, va emergir la inquietud d’establir mètodes comuns de classificació dels itineraris de senderisme segons criteris diversos. I es va començar pel criteri del grau de dificultat, atès que la informació que s’ofereix al respecte des dels organismes d’informació turística no és homogènia arreu del territori pirinenc, fet que pot provocar confusió als visitants i turistes. Aquesta guia, doncs, proposa una metodologia per determinar la dificultat dels itineraris a peu que s’ha anomenat «el mètode SENDIF» (de la conjunció de SENders i DIFicultat).
Fruit de dos seminaris amb membres de la Taula duts a terme l’any 2015, ha sorgit aquesta guia breu de criteris, que està pensada perquè l’apliquin, si ho consideren convenient, informadors turístics, tècnics de senderisme i altres persones interessades en la matèria. Els criteris i recomanacions que es proposen aspiren a ser utilitzats de manera àmplia en totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, ja sigui en oficines d’informació turística com en els continguts sobre itineraris difosos a través de pàgines web, tríptics i fulletons, i aplicacions per a mòbils i tauletes.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s