La nova cuina del Pallars Sobirà

1554191545

Pròleg de Ferran Rella
Editorial Fonoll, 2015 – 137 pàg.
BIB-ID 1554191545 – CL 641.5 NOV
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

El Pallars Sobirà, terra pirinenca, una part emblemàtica d’aquest país català, no s’escapa d’aquesta dinàmica ascendent en la valoració de les virtuts i els hàbits gastronòmics. Ara, en moure el focus, en desplaçar-nos del context general català al concret pallarès, a la reflexió inicial m’hi apareixen per força ingredients com la naturalesa que complementa la necessària relació amb l’entorn, aquella geografia distintiva que atorga al producte l’imprescindible pedigrí; el patrimoni, l’herència culinària que hem rebut dels avantpassats, transmesa amb passió i dedicació dels fogons a la taula. Elements, tots ells imprescindibles, que embolcallen la cuina del Pallars Sobirà amb el pòsit de l’originalitat i la sinceritat, amb un llenguatge propi deutor d’una memòria i d’una tradició que ens aproxima al concepte artístic de la modernitat.
Fragment del pròleg de Ferran Rella

Inclou textos i receptes de:
Josep Castellarnau (Hotel-Restaurant Castellarnau, Escaló)
Joan Luque (Restaurant El Celler dels Joglars, Montardit de Baix)
Antonio Vereda (Restaurant La Llúpia, Espot)
Meritxell Tartera i Francesc Torrents (Hotel Pessets, Sort)
Pilar Brunet i Jaume Queralt (Hotel-Restaurant Els Puis, Esterri d’Àneu)
Maria Teresa Sambola (Hostal Vall d’Àneu, Esterri d’Àneu)

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s