Projecte Biblioestiu

QUÈ ÉS BIBLIOESTIU?

logo_biblioestiuBiblioestiu és una campanya estiuenca de foment de la lectura entre els més joves impulsada des del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’editorial La Galera i la plataforma Legiland. S’ofereix a totes les biblioteques públiques de Catalunya, entre les quals la Biblioteca Pública de Sort, i té una vigència de l’1 de juliol al 15 de setembre de 2016.

El projecte Biblioestiu es divideix en dos programes, adreçats a dues franges d’edats diferents: dels 5 als 9 anys i dels 10 als 16 anys. Milers de premis esperen als lectores i lectores que participin al programa, incloses fins a 1.000 entrades de cinema, 10 invitacions per al Camp Nou Experience i lots de llibres.

Al final de l’estiu els lectors hauran de dirigir-se a la Biblioteca Pública de Sort a recollir els seus premis. Els participants de Biblioestiu en la franja de 5-9 anys obtindran els seus premis mitjançant un sorteig, i pel que fa als participants del Biblioestiu 10-16, tots els participants que hagin acumulat 3.000 punts de lectura rebran un premi.

Trobareu més informació a la pàgina web biblioestiu.cat i podeu fer arribar les vostres consultes al correu-e info@bibliosort.cat o bé mitjançant aquest formulari.

BIBLIOESTIU 5-9

Fugint de les classes i els treballs escolars, Biblioestiu 5-9 proposa als més petits gaudir d’algunes lectures a través del joc, les activitats i la imaginació. La Biblioteca Pública de Sort posa a disposició dels més petits un seguit de materials per gaudir de diferents títols durant les setmanes de vacances.

20160727_175419 (1280x720)En la franja de 5 a 7 anys la participació a Biblioestiu es realitzarà a partir de cartes. Els personatges protagonistes dels llibres recomanats han escrit una carta en què s’adrecen als nens i nenes demanant-los algun dibuix, favor, text o resposta, amb la idea de fomentar el vincle emocional amb els personatges a través d’exercicis d’escriptura, creativitat i dibuix que poden entregar a la bústia Biblioestiu de la Biblioteca Pública de Sort.

No es tracta de valorar la comprensió lectora dels nens i nenes ni de puntuar els resultats. Allò important és deixar volar la imaginació i respondre. Al final de l’estiu es farà un sorteig entre tots els nens que hagin participat amb les seves cartes a la bústia Biblioestiu.

Títols disponibles a la Biblioteca Pública de Sort (*)

El petit drac Coco al Pol Nord
El petit drac Coco a Egipte
El petit drac Coco va d’excursió
El petit drac Coco i el temple misteriós
Fanculers: La pilota boja
Fanculers: La fàbrica de nata
Fanculers: La Princesa Menjanata
Fanculers: Els espaguetis perduts
Max i Mia i els pirates
Max i Mia a l’espai
Max i Mia amb Sant Jordi i el drac
• Max i Mia en la Prehistòria
El petit drac Coco i els pirates
El petit drac Coco i les seves aventures

En la franja de 8 a 9 anys Biblioestiu ofereix un quadern de jocs i activitats relacionats amb cadascuna de les lectures proposades. S’hi combinen passatemps amb d’altres exercicis més relacionats amb la comprensió lectora: laberints, endevinalles, el racó d’escriptura, exercicis de “fem memòria”, etc…

Títols disponibles a la Biblioteca Pública de Sort (*)

• Agatha Mistery: El diamant d’Amsterdam
Agatha Mistery: Doble engany a Oxford
La nena que es va convertir en mòbil

BIBLIOESTIU 10-16

biblio-10-26La iniciativa Biblioestiu ofereix als lectors i lectores de 10 a 16 anys l’accés a una plataforma digital educativa que els permet certificar la lectura lliure i obtenir premis llegint; es tracta d’un portal en línia dissenyat per motivar els joves a llegir, compartir les seves lectures i millorar la seva comprensió lectora.

En escollir un llibre i començar-lo a llegir el lector o lectora podrà accedir al portal biblioestiu.cat a través d’un dispositiu mòbil o tauleta o bé un ordinador, on trobarà qüestionaris de comprensió lectora, organitzats capítol a capítol.

Responent correctament aquests qüestionaris, obtindrà punts, i aquests punts li permetran obtenir premis: des de complements per al seu avatar a entrades de cinema, lots de llibres i entrades per al Barça Experience.

Més informació descarregant aquest díptic

Títols disponibles a la Biblioteca Pública de Sort (*)

El cafè de la Marina, de Josep M. de Sagarra
El violí d’Auschwitz, de Maria Àngels Anglada
zoo-pitusEl zoo d’en Pitus, de Sebastià Sorribas
Els llops de la lluna roja, de Josep-Francesc Delgado
Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo
Noel et busca, d’Ángel Burgas
Pedra de tartera, de Maria Barbal
Què farem, què direm!, de Pep Coll
Un petó de mandarina, d’Eulàlia Canal
Una troballa sorprenent, de Jaume Cela
Charlie y la fábrica de chocolate, de Roald Dahl
Cinco semanas en globo, de Julio Verne
Corazón de tinta, de Cornelia Funke
Crepúsculo, d’Stephanie Meyer
1554158245Diari d’en Greg: Un pringat total, de Jeff Kinney
Divergent, de Veronica Roth
El llibre del cementiri, de Neil Gaiman
El Príncipe de la Niebla, de Carlos Ruiz Zafón
El Príncipe Feliz, d’Oscar Wilde
El Petit Príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry
Eragon, de Christopher Paolini
Fairy Oak: El secreto de las gemelas, d’Elisabetta Gnone
Hush Hush, de Becca Fitzpatrick
La Isla del Tesoro, de Robert Louis Stevenson
La materia oscura: Luces del norte, de Phillip Pullman
La sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón
La vuelta al mundo en 80 días, de Julio Verne
Las Crónicas de Narnia: El sobrino del mago, de C.S. Lewis
principe-nieblaEls jocs de la fam, de Suzanne Collins
Matar un rossinyol, de Harper Lee
Matilda, de Roald Dahl
Memòries d’Idhún: La Resistència, de Laura Gallego
Si et quedes amb mi, de Gayle Forman
Wonder, de R.J. Palacio

(*) Si us interessa algun títol que està prestat o no tenim disponible al nostre fons en podem fer reserva o sol·licitar-lo en préstec interbibliotecari a alguna altra biblioteca de la xarxa

16 Comments

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s