VIII Jornades InvesJove Alt Pirineu i Aran 2015

1554190320

Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, 2016 – 283 pàg.
BIB-ID 1554190320 – CL 001 JOR
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

INVESJOVE, Investigació i Recerca a l’Educació Secundària, forma part d’un projecte iniciat l’any 2008 pels serveis educatius de les diferents comarques de l’Alt Pirineu i Aran amb la finalitat de donar visibilitat i reconeixement a la bona feina realitzada pels estudiants pirinencs en el camp de la recerca i que ha tingut en tot moment el suport incondicional de l’IDAPA.
El treball de recerca al batxillerat és un recurs amb el qual l’estudiant pot aplicar i contextualitzar els seus aprenentatges i desenvolupar competències generals per a la recerca, l’argumentació i l’expressió. Comporta tant la realització d’activitats de laboratori o de camp com activitats de documentació bibliogràfica. I és amb aquests arguments que els treballs prenen tota la seva solidesa, emparant-se en l’esforç, la dedicació i en el desenvolupament del talent personal que aquests joves estudiants finalitzen una etapa molt important de la seva vida per iniciar-ne una de nova que els ha de portar a desenvolupar el seu futur professional (…).
INVESJOVE encaixa plenament amb els objectius del desenvolupament territorial, la dinamització socioeconòmica i el reforç de la cultura i la identitat pirinenca que té encomanats l’IDAPA. El projecte fa palesa la importància i la necessitat de mantenir una col·laboració institucional que s’articula entorn de tres eixos fonamentals: territori, desenvolupament econòmic i formació. Un triangle que genera continus fluxos de relació i que cal realimentar constantment per assolir la prosperitat dels individus i les societats.
Els treballs seleccionats en l’edició INVESJOVE 2015 deixen constància de l’excel·lent tasca que els i les estudiants i ensenyants pirinencs fan en el camp de la recerca i en la vinculació dels interessos intel·lectuals dels alumnes amb un amplíssim ventall de disciplines científiques i amb el territori que habiten. El medi, l’energia, la salut, la societat, la tecnologia i la llengua són alguns dels temes en els que els joves investigadors han plantejat interrogants, recollit dades, treballat continguts i n’han tret les seves pròpies conclusions.
Fragment de la presentació de Pere Porta i Colom, director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran

Inclou entre altres els següents treballs:
La domòtica, de Jordi Ticó Campillos (INS Hug Roger III)
Molí fariner, la feina d’una vida, d’Edna Tarrado Montoliu (INS Hug Roger III)
El motiu del canvi, de Miquel Font Navarri (INS Hug Roger III)
Passió per la vida: cercant el que dóna sentit a la vida dels adolescents, de Gisela Ortega Prats (INS Hug Roger III)
El retorn dels records, de Ferran Blanco Mestre (INS Hug Roger III)

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s