Somiar un país, construir un somni

1554155103

Direcció d’Enric Canals
Xarxa Audiovisual Local, 2015 – 55 min.
BIB-ID 1554155103 – DVD 946.71″19″ SOM
Qualificació d’edats: tots els públics
Més informació a la pàgina web del film (enllaç)

El documental Somiar un país, construir un somni: Mancomunitat de Catalunya 100 anys rememora el paper i l’obra de la primera entitat d’autogovern contemporània de què va disposar Catalunya del 1914 al 1924. La constitució de la Mancomunitat era, doncs, la culminació d’un ideari catalanista modern, que mirava cap endavant per tancar la ferida oberta el 1714 amb la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques i la imposició dels decrets de Nova Planta. Era l’inici d’un fructífer autonomisme que tanmateix ara ja ha estat superat pel catalanisme sobiranista.
Produït per la Xarxa de Comunicació Local amb el suport de la Comissió del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya, aquest documental repassa i avalua el que fou una real “dècada prodigiosa” durant la qual es van posar en marxa escoles, biblioteques, hospitals, la xarxa de telèfons i ferrocarrils, les escoles de formació de mestres i funcionaris, l’IEC i moltes altres institucions de cultura i de ciència, per contribuir a modernitzar el país i a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans sota el lideratge d’Enric Prat de la Riba, el gran “seny ordenador” català, i després de la seva mort el 1917, per Josep Puig i Cadafalch, l’arquitecte que va veure’n la liquidació després del cop d’Estat del general Primo de Rivera.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s