Egmont – Simfonia Heroica

1554189836

Una composició de Ludwig van Beethoven
Direcció d’orquestra a càrrec de Francesc Prat
Soprano: Maria Hinojosa
Amb la participació de Josep M. Pou, actor
Orquestra del Montsalvat, 2014 – 91 min.
BIB-ID 1554189836 – DVD 78 BEE
Qualificació d’edats: tots els públics
Més informació a la pàgina web del film (enllaç)

Concert Heroïcitat i heroïsme de presentació de l’Orquestra del Montsalvat celebrat el 14 de març de 2014 a les ruïnes del Born (Barcelona).

El concert de presentació de l’Orquestra del Montsalvat no fou pròpiament un concert; fou la celebració d’un acte simbòlic al servei de la psique col·lectiva, al servei de l’ànima de tots nosaltres.
Aquest projecte inaugural interrelaciona la interpretació de dues importants obres musicals del catàleg de Ludwig van Beethoven (1770-1827) en un espai arquitectònic que obliga a innovar, i on resulta fonamental activar el diàleg del passat amb el present. A través de la interpretació de la Música accidental per a Egmont (1809-1810) i la Simfonia Heroica (1802-1805), l’OM reflexiona sobre els conceptes de l’heroïcitat i l’heroïsme aportats per una referència canònica de la cultura occidental com ho és Beethoven.
Fidels a la reflexió passat versus present l’OM proposa una versió autèntica, a través de la praxis que proporciona la interpretació amb criteris històrics i l’ús d’instruments originals. A més, l’execució d’aquesta música s’integra en un marc simbòlic de la història nacional de Catalunya, coincidint en un moment carregat de la potència psíquica inherent al patró arquetípic del mite de Prometeu.
Aquests elements ens fan adonar com l’exercici de la música no és una professió, ni una qüestió de reproducció sonora. És, senzillament, una missió.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s