Lo Llumener

L’Ajuntament de Sort us comunica que el proper dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera edició del Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener a Sort. Aquest esdeveniment és una iniciativa de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Sort juntament amb l’Associació Cambuleta, entitat cultural per la promoció de la parla pallaresa, i és fruit de la col·laboració entre diverses entitats culturals locals.

Es tracta d’una proposta cultural de nova creació, de petit format i d’àmbit rural, que té com a principal objectiu generar un espai de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils. Conscients dels condicionants territorials, Lo Llumener pretén dotar els municipis rurals de muntanya, com Sort, d’una programació cultural de qualitat i accessible de caire familiar, per tal de promoure d’una manera especial el desenvolupament personal, social i cultural dels infants i joves.

El Festival omplirà diferents espais del poble de Sort d’espectacles, narracions orals de contes, tallers creatius i animació al carrer. El Parc del Riuet de Sort acollirà una Petita Fira de Contes i Àlbums Il·lustrats amb la presència de les editorials Takatuka, Kalandraka, Tantàgora i Cambuleta, així com també una Biblioteca “a cel obert” i l’escenenari central on tindran lloc gran part dels espectacles.

La Plaça de Sant Eloi acollirà la Caravana de contes (amb la Caravana Xisqueta) i un espai creatiu on tindrà lloc un Taller de Rap-Poesia per a joves. També el Teatre-Cinema de Sort es vestirà de gala per acollir un espectacle literari de circ a càrrec de la Companyia nTelades. Complementaran la jornada les animacions al carrer amb les figures de cultura popular de la comarca i finalitzarà el Festival amb un espectacle nocturn de narracions per públic adult al voltant de les rondalles catalanes.

A més a més de les propostes per famílies, infants i joves, en el marc de Lo Llumener hem desenvolupat una línia professional amb dues propostes formatives els dies previs i posteriors al Festival. Concretament es realitzarà un Curs sobre àlbums il·lustrats a càrrec de Laura FusesGlòria Llompart adreçat a docents i famílies que compta amb el reconeixement del Departament d’Ensenyament i un taller sobre Enquadernació japonesa organitzat en col·laboració amb l’Associació de Dones Artistes del Pirineu Lo Tafanari.

Us convidem a gaudir d’aquest Festival, trobareu tota la informació detallada del programa, les activitats previstes i els participants a

www.lollumener.cat

lollumener-banners-08

 

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s