El testament de Maria

1554189133

Un llibre de Colm Tóibín
Traducció de Maria Rosich
Amsterdam Llibres, 2014 – 117 pàg.
BIB-ID 1554189133 – N TÓI
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

La faceta més maternal i humana, més moral i polèmica de la Verge Maria dóna veu a l’obra més punyent de l’autor de la inoblidable Brooklyn.
Les paraules de Maria, mare de Jesús, són les d’una mare que rememora, amb melangia i ombrívola incomprensió, el seu fill i aquells que l’acompanyaven. Records que conformen un retrat indeleble de la dona i els temps convulsos que va viure, amb episodis embromats de misteri, miracles per a alguns, que van culminar en una tragèdia que ha marcat la història de la Humanitat: la mort de Jesús, la mort del fill.
Una obra breu i poderosa on es tornen a evidenciar els extraordinaris dots d’un referent literari imprescindible.

Colm Tóibín (Enniscorthy, 1955), escriptor, periodista i crític literari, és un dels novel·listes contemporanis més importants d’Irlanda. Ha estat seleccionat per al premi Booker tres vegades, i amb Brooklyn (Amsterdam, 2010) va guanyar el Costa Prize el 2009. La seva primera novel·la, The South, està inspirada en la seva estada a Barcelona, així com l’assaig Homage to Barcelona. Altres obres destacades són The Master o Mothers and Sons. El testament de Maria ha estat finalista del Man Booker Prize.

1 Comment

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s