El sostre d’ombra

1554189098

Un llibre de Juan Carlos Borrego
Pagès Editors, 2015 – 261 pàg.
BIB-ID 1554189098 – N BOR
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Islàndia, 2008. Els bancs ensorren l’economia del petit país mentre la banquisa de l’Àrtic està desapareixen per culpa del canvi climàtic. Una óssa polar i els seus dos cadells viatgen en un iceberg assetjat per una família d’orques mentre a Islàndia, l’Helga, l’altra protagonista d’aquesta història (una treballadora de la duana del port de Reykjavík) vol ser mare i endreçar una vida ensopida. Ara que ha fet els trenta anys creu que és hora d’acomplir els projectes de joventut que la rutina dels estudis, la feina i el matrimoni han ajornat durant anys. En canvi, l’óssa només pensa en la supervivència, en alimentar-se per poder passar l’hivern.
El sostre d’ombra està ambientat al centre desèrtic i gelat d’Islàndia, un lloc exòtic i amb una atmosfera coberta per la grisor hivernal on l’Helga ha muntat un alberg per a turistes i una granja de cavalls islandesos amb el seu marit, en Fjalar. Allà hi desfilarà una colla de personatges colpits per passions bergmanianes i embrancats en aventures i desventures lacustres i crepusculars: els personatges contraposats que sempre construeix Juan Carlos Borrego.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s