Capolatell, relats dels Pirineus

1554188792

Editorial Fonoll, 2012 – 126 pàg.
BIB-ID 1554188792 – CL N CAP
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Les Trobades d’Escriptors al Pirineu, una experiència cultural única iniciada el 2004 a les Valls d’Àneu, fusionen admirablement i amb encert territori i literatura. L’estiu del 2011, en la divuitena trobada, un grup d’escriptors van ser convidats a visitar Solsona i la seua comarca. S’hi van reunir escriptors i escriptores en llengua basca, aragonesa, occitana i també en llengua catalana: illencs, valencians, catalans i de la Franja de Ponent, convocats pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu i el Grup d’Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu. Hi van participar Yolanda Arrieta, Susanna Barquín, Vicent Borràs, Llorenç Capdevila, Pep Coll, Pau Faner, Jan Ganhaire, Albert Guiu, Joan Rendé, Ferran Rella i Miquel Santolaria.
Fruit de l’estada i del coneixement del territori són aquests onze relats aplegats a Capolatell. Relats dels Pirineus. S’inspiren en l’esplèndid Prepirineu solsoní, una terra de gegants anomenada també la comarca de les mil masies. A més dels contes, que tenen com a eix narratiu les dramàtiques seqüències de la presó del Capolatell, hi trobareu, en la diversitat dels relats, invitacions decidides a contemplar el país, la gent i la tradició, a estimar-se a través de la festa, històries d’essència medieval, sobre la memòria històrica de la Guerra Civil, sobre la importància de recuperar la identitat.
Des dels cingles de la seductora serra de Busa, la ficció literària teixeix un atractiu i engrescador retaule de vida.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s