La nostra estimada sardana

1554188314

Un llibre de Marcel Casellas i Mariona Millà
Ònix Editor, 2015 – 73 pàg. + CD-Audio
BIB-ID 1554188314 – I 398 CAS
Més informació a la pàgina web de l’autor (enllaç)

Sota el títol – d’aparença ben convencional – La nostra estimada sardana, s’amaga la complicitat de dos artistes ben heterodoxos: Marcel Casellas (compositor i, en aquest cas, també autor dels textos) i Mariona Millà (pintora).
Constitueixen el paquet disset sardanes del músic, enregistrades per una vintena d’instrumentistes de cobla, tots ells de gran prestigi, agrupats aleatòriament d’onze en onze. Aquestes peces s’acompanyen de les corresponents il·lustracions de la pintora i d’uns textos en què el compositor reflexiona – algunes vegades amb un to lleugerament irònic – sobre la relació d’amor-odi entre el món sardanista actual i alguns moviments culturals emergents.
A La nostra estimada sardana, Marcel Casellas i Mariona Millà dibuixen, parlen i fan sonar la cobla convencional com si sentir i viure la sardana des d’un prisma modern fos una cosa tan natural com respirar.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s