El Pallars de les dones

1554187847

Pròleg de Maria Barbal
Ajuntament de La Pobla de Segur, 2015 – 99 pàg.
BIB-ID 1554187847 – CL N PAL
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Aquest projecte és un recull de textos elaborats per dones dels Pallars en el transcurs d’uns tallers d’escriptura que van tenir lloc a la Biblioteca Municipal de la Pobla de Segur, l’estiu de 2014. Es tracta de donar veu, i protagonisme de primera mà, a les dones i de recopilar els seus escrits per deixar-ne constància.
El valor que hi trobareu s’endinsa en les arrels i en la memòria: la dona com a intèrpret del seu entorn dins d’un àmbit rural. La nostra regidora, Assumpció Civís, va apostar des del primer moment per aquest projecte, que ha recuperat els relats que totes i cada una de les dones han escrit desinteressadament, amb naturalitat i valentia.
Amb un llenguatge senzill i quotidià, queden plasmades sobre paper les emocions i les vivències que les han marcat per sempre. Les dones són les protagonistes dins del món rural d’un treball inigualable.
Defensar la seva aportació, la seva implicació i la seva capacitat de transformar l’entorn és el repte que ens ha portat a fer aquest llibre, una suma que enriqueix notòriament la nostra memòria col·lectiva.
Deixem a les vostres mans aquests relats curts amb la il·lusió de poder continuar oferint més històries i amb l’objectiu de potenciar la nostra riquesa humana dins d’un territori de muntanya.
Presentació de Lluís Bellera i Juanmartí · Alcalde

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s