Muntanyes (mig) maleïdes

1288799280

Un llibre de Pep Coll
Editorial Empúries, 1995 – 171 pàg.
BIB-ID 1288799280 – CL JN COL
Més informació a la pàgina web de l’autor (enllaç)

Pep Coll (Pessonada, Pallars Jussà, 1949) ha publicat, en aquesta editorial, dues novel·les, El secret de la moixernera (1988) i La mula vella (1989), un recull de contes, L’edat de les pedres (1990), i un assaig, El parlar del Pallars (1991), a més del seu gran èxit, Muntanyes maleïdes, que aquí presentem en versió abreujada a cura del mateix autor.

Aquest llibre aplega les últimes narracions que ens ha transmès la tradició oral del Pirineu català. De les boques esdentegades dels últims vells de les valls pirinenques, l’autor ha escoltat històries fabuloses d’esllavissades de neu i de barrancades de fang, de morts que tornen de l’altre món i de vius que emigren cap a les ciutats. Pep Coll ha arribat amb el temps just per oferir-nos aquest viatge al·lucinant a l’antiga Arcàdia dels pirinencs, al paradís turístic d’avui, a l’autèntic infern de les muntanyes maleïdes.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s