Viatge al Pirineu fantàstic

1220042856

Un llibre de Pep Coll
Fotografies d’Oriol Alamany, Jaume Balanyà i Jaume Riba
Columna Edicions, 2005 – 270 pàg.
BIB-ID 1220042856 – CL N COL
Més informació a la pàgina web de l’autor (enllaç)

Viatge al Pirineu fantàstic no és una guia qualsevol de la famosa serralada. Es tracta d’un recorregut pels indrets on la fantasia popular ha teixit històries a partir de rareses geològiques, topònims i fets històrics distorsionats per la llunyania en el temps: un autèntic recull de llegendes protagonitzades per bruixes, encantàries, dimonis, minairons, ànimes en pena, comtes, donzelles, moros, capellans… que han deixat la seva empremta encara visible en molts racons dels Pirineus.
Les valls de Benasc, Alt Isàvena, Barravés, Boí, Ribagorçana (fins a Escales), Bòsia, Flamicell, Àneu, Cardós, Vallferrera, Alta Garona, Pallaresa (fins a Collegats), Valira i Segre (des del Barida fins a Organyà) són les que, sota el guiatge de Pep Coll, es ressegueixen a la recerca d’un món anterior a les hidroelèctriques i la televisió. Un viatge que permetrà al lector conèixer un aspecte essencial de la cultura popular del Pirineu i una nova dimensió d’uns paratges que se li faran més propers i entranyables a mesura que es revelin els misteris i secrets que amaguen darrere la seva bellesa imponent.

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s