Allò que va passar a Cardós

1554187388

Un llibre de Ramon Solsona
Proa Edicions, 2016 – 461 pàg.
BIB-ID 1554187388 – CL N SOL
Més informació a la pàgina web de l’editor (enllaç)

Un guàrdia civil és assassinat a la vall de Cardós una nit de neu del 1965. Les causes i les conseqüències del crim travessen un territori sacsejat per unes grans obres hidroelèctriques. La vida de la vall es transforma amb una sobtada prosperitat econòmica i també amb conflictes de convivència, accidents, corrupteles i el contraban de sempre. La dictadura és un rerefons permanent, però la societat respira uns aires nous: la televisió, els cotxes utilitaris, el turisme, el twist… També a Cardós, on cada dia arriben autocars plens d’homes escapats de la misèria que anhelen una vida millor. S’allotgen en campaments repartits des del pla fins als llacs més alts, i les seves històries d’incertesa i d’enyorança, d’amor i de lluita, s’encreuen amb un assassinat que ho lliga tot. Estructurada com una alternança de testimonis i d’investigacions, Allò que va passar a Cardós té l’èpica dels personatges humils i la grandesa literària d’un clàssic.

Ramon Solsona (Barcelona, 1950), ha publicat les novel·les Figures de calidoscopi (1989), Les hores detingudes (1993), DG (1998), No tornarem mai més (1999), Línia blava (2004) i L’home de la maleta (2011), amb la qual va obtenir el premi Sant Jordi i un gran èxit de lectors. També és autor dels aplecs de relats Llibreta de vacances (1991) i Cementiri de butxaca (2006).

1 Comment

  1. La novel.la molt bona!!!…la película – “espero veure-la” molt aviat- , es a dir, quan estigui feta….més aviat del que molts s´ho puguin pensar !!!

Has llegit el llibre? Has vist la pel·lícula? Què t'ha semblat?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s